Menu

110717 kade renaovatie 9SINT NICOLAASGA - Aannemer Joost Visser Infra uit Heerenveen is deze week begonnen met het herstraten van het trottoir en het wegdek van de Kade, tussen de Oergong en de Stationstraat in Sint Nicolaasga. Na de grote aanpak van de riolering wordt het tijdelijk noodverband nu weggehaald. De Kade krijgt bovendien een smallere inrichting. 

De weg is vanwege de werkzaamheden vier weken gestremd. Dat er nu opnieuw een wekenlange afsluiting is, na de grote aanpak vorig jaar, is volgens woordvoerder Tamara Abma van de gemeente 'een gebruikelijke procedure'. ,,Eind vorig jaar is er riolering vervangen. De straatstenen zijn er toen in tijdelijk noodverband in gelegd. Dit gebeurt omdat het aangevulde zand bovenop het riool altijd nog na zakt. Nu de zandaanvulling optimaal is verdicht, kunnen we pas definitief straten."

Abma legt uit dat de werkzaamheden omvangrijker zijn. ,,Vier weken voor alleen herstraten zou lang zijn. We gaan de weg ook een beetje smaller maken en we brengen een puinfundering aan. Het smaller maken heeft te maken met de nieuwbouwwoningen, daardoor is dit gedeelte Kade qua gebruik verschoven van industrie naar wonen. Daar hoort ook een bijpassende wegbreedte bij, tevens ontmoedigt deze smallere weg het grotere wegverkeer om er langs te rijden." Door de versmalling is de kans op spoorvorming wel groter, omdat weggebruikers steeds over hetzelfde stuk rijden. ,,Om dat tegen te gaan, leggen we een puinfundering aan. Door de genoemde extra werkzaamheden is vier weken reëel, vrij snel zelfs."

De kosten van de aanpak bedragen ruim dertigduizend euro. De werkzaamheden moeten rond de bouwvak klaar zijn. 

Lees ook:
Weg weken dicht voor rioolwerk
Bijzondere vondsten Ald Feart

(Foto's: De Zakenman)

110717 kade renaovatie 10Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!