Menu

zoeken

011216 vondsten Ald feart 2Door de rioleringwerkzaamheden rond de Kade in Sint Nicolaasga komen uit de gedempte Ald Feart toch nog de nodige voorwerpen te voorschijn.  

Met de metaaldetector vond Hendrik Boonstra, in zijn achtertuin, tal van 'bodemschatten'. Bijzonder zijn de kruisjes, een medaillon, diverse fietsplaatjes en een aantal ringen. Ook diverse munten van voor 1900 waren bij de vondsten. De vondsten van koper komen nagenoeg ongeschonden uit het witte zand.

Het opgraven van een stuk oude kademuur riep veel reacties op. Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga zoekt nu naar een oplossing om dit grote aandenken aan de voormalige Ald Feart en dus een stukje dorpshistorie een plek te geven. Het bestuur staat nog steeds open voor suggestie. 'Amateurarcheoloog' Boonstra bewaart zijn vondsten en heeft inmiddels een soort museum ingericht. 

(Foto's De Zakenman)

Lees ook: Dorpsbelang wil kademuur houden

011216 vondsten Ald feart 4

011216 vondsten Ald feart 1

011216 vondsten Ald feart 3

011216 vondsten Ald feart 5



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!