Menu

zoeken

160905 TsjoeleSINT NICOLAASGA / SCHARSTERBRUG / LANGWEER - Ondanks een groot aantal reacties zet gemeente De Fryske Marren haar traject met de tijdelijke woningen voor de zogenoemde statushouders, asielzoekers met een verblijfsvergunning, door.

Na een oproep door de gemeente zijn 206 reacties namens ruim 650 inwoners binnengekomen, met duidelijke gevoelens, meningen en alternatieven. Voor Sint Nicolaasga gaat het om twaalf woningen tussen de Marsstraat en PSV De Oorsprong, in Langweer moeten zes huizen ten zuidwesten van de kruising Lyts Dykje en Legemarstersingel komen en in Scharsterbrug zijn zes woningen aan de zuidoostkant van de Tsjoele gepland. 

Ook uit deze drie dorpen zijn omwonenden niet blij met het voornemen van de gemeente om de tijdelijke woningen op deze plekken te realiseren. Er zijn alternatieven aangedragen. 'Na analyse van deze reacties kiest het college er toch voor om de voorgestelde oplossingen verder uit te werken. Het college is zich bewust van de emoties en wil daarom in goed overleg met de betreffende dorpen een aantal aangedragen alternatieve locaties serieus onderzoeken', laat de gemeente weten. 

Wat De Fryske Marren betreft gaat het wel om een periode van maximaal tien jaar. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen. 

Lees ook: 
Steneker: ,,Nog niets staat vast"
Avond vol zorgen en emoties

(Archieffoto: De Zakenman - Zuidkant Tsjoele is één van de beoogde locaties)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!