Menu

zoeken

16062054 trekker HaulstersingelOuwsterhaule - Met nachtelijke zandtransporten kan langdurige afsluiting van de Haulstersingel bij Ouwsterhaule mogelijk worden voorkomen.

Vergunningstechnisch is dat nu niet toegestaan, maar ,,we gaan ons best doen om te kijken of dit in de toekomst wel mogelijk is.'' Als opdrachtgever willen de provincie Fryslân, gemeente De Fryske Marren en Rijkswaterstaat de overlast van de werkzaamheden voor het nieuwe knooppunt bij Joure zoveel mogelijk beperken.

De afsluiting van de tunnel in de Haulstersingel komt voor omwonenden als een donderslag bij heldere hemel. Aanvankelijk zou het zand voor de fly-over over de A6 bij Scharsterbrug via een leiding naar zijn plek worden getransporteerd. Nu blijkt dat de benodigde 250.000 m3 in ongeveer 11.500 vrachten vanuit het depot aan de westelijke kant van de A6 naar de overzijde moet. Dat gebeurt over een speciaal aan te leggen tijdelijk zandpad aan beide zijden van de rijksweg. De tunnel in de Haulsterweg wordt gebruikt om de A6 te kruisen.

De chauffeurs van de vrachtwagen en zelfrijdende zanddumpers hebben op de kruisingen slecht uitzicht over de Haulstersingel. Reden voor de aannemer Van der Lee en de provincie om de weg vanaf zaterdag 25 juni gedurende een half jaar af te sluiten. Dagelijks zal er een continue stroom van voertuigen over de Haulstersingel rijden. Van een piek is geen sprake, aldus een woordvoerder van de opdrachtgever.

De maatregel heeft tot grote ontsteltenis onder de inwoners van Ouwsterhaule en Haskerhorne geleid. Ook in het verderop gelegen Scharsterbrug en Sint Nicolaasga is de nodige verontrusting ontstaan. ,,Jo witte dat der by sa'n grut projekt oerlêst is, mar in heal jier is wol hiel lang. Foar in protte minsken is dit wol muoilik'', reageert voorzitter Reitze Holtrop van Plaatselijk Belang Ouwster Trijegeaën.

Fietsers mogen er wel langs, aanwonenden van de Haulstersingel en Parallelwei ook en voor agrariërs met aangrenzende landbouwgronden geldt hetzelfde. Hulpdiensten en Staatbosbeheer krijgen ook ontheffing. Met name over een kwetsbare groep als fietsers maken Plaatselijk Belang en de CDA-fractie in gemeente De Fryske Marren zich zorgen. Aannemer Van der Lee zet extra verkeersregelaars in om alles in goede banen te leiden.

Tijdens twee inloopbijeenkomsten deze week informeert de aannemer, Gebr. Van der Lee, belangstellenden over de gevolgen van de afsluiting:

- Dinsdag 21 en donderdag 23 juni van 17.00 – 20.00 uur
- Plaats: Informatiecentrum knooppunt Joure Sewei 4b in Joure

Lees ook:

 

Bij de foto:

Chauffeurs die vanaf de tijdelijke zandweg langs de A6 komen, hebben slecht zicht op het verkeer uit de tunnel in de Haulstersingel komen.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!