Menu

zoeken

Kaartje afsluiting HaulstersingelOuwsterhaule - De Haulstersingel wordt mogelijk tot eind dit jaar voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Aannemer Gebr. Van der Lee, die meehelpt het nieuwe Knooppunt Joure aan te leggen, wil de verkeerssituatie zo veilig mogelijk houden. Alleen fietsers, buurtbewoners en landbouwverkeer zouden er dan nog langs mogen.

Het zand zou aanvankelijk per buis worden vervoerd, maar in de praktijk blijkt dat niet mogelijk. De afsluiting zou vanaf zaterdag 25 juni ingaan. In sommige perioden zou zo'n beetje elke minuut een vrachtwagen door de Haulstertunnel rijden. ,,Om onveilige situaties te voorkomen is het wenselijk om de Haulstersingel volledig af te sluiten'', aldus een woordvoerder.

Voor weggebruikers die moeten omrijden, is een speciale omleidingsroute uitgestippeld.

Buurtbewoners en gebruikers van de Haulstersingel kunnen hun standpunt tijdens twee voorlichtingsbijeenkomst naar voren brengen. Dat kan op dinsdag 21 en donderdag 23 juni van 17.00 – 20.00 uur in het informatiecentrum aan de Sewei in Joure.

 

Lees ook:

Illustratie: Projectbureau Knooppunt Joure



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!