Menu

180713 Masterplan informatiebijeenkomstHet Masterplan, dat door de inwoners van Sint Nicolaasga is gemaakt, kan een voorbeeld zijn voor andere dorpen. Dat vindt CDA De Fryske Marren. Raadslid Meine van Dijk diende woensdagavond een amendement in, waarmee dergelijke initiatieven bouwstenen worden voor de gemeentelijke Woonvisie. 

De inwoners van Sint Nicolaasga hebben vorig jaar een Masterplan gemaakt voor ontwikkelingen in het dorp. Speerpunten als sport, wonen en onderwijs zijn daarbij integraal bekeken en daar is een breed gedragen visie met concrete tekeningen uitgerold.

Voor Meine van Dijk kan Sint Nicolaasga als voorbeeld dienen voor andere dorpen. ,,De inzet wordt enorm gewaardeerd. Een lange termijn ontwikkeling van Sint Nicolaasga is uiteindelijk ook van belang voor de leefbaarheid in het dorp”, vertelt hij. Zijn amendement, mede door de VVD ingediend, kreeg raadsbreed steun. Hiermee worden door inwoners ingebrachte visies, zoals het Masterplan Sint Nyk 2018, integraal te beoordeeld. ,,Demografische ontwikkelingen hebben effect op voorzieningen zoals scholen, sportaccommodaties en de bestaande woningvoorraad. In bepaalde kernen is een extra ontwikkelopgave te verwacht. Dit behoeft extra aandacht in de woonvisie.”

Lees ook:
Lof voor Masterplan Sint Nyk
Achtergrond: ,,Yntegrale fyzje is kreft Masterplan"Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!