Menu

zoeken

180713 Masterplan informatiebijeenkomst variantSINT NICOLAASGA - Het gemeentebestuur van De Fryske Marren is vol lof over het Masterplan, dat een toekomstperspectief voor Sint Nicolaasga schetst. Toch plaatste het college van b&w tijdens de presentatie wel kanttekeningen. Wethouder Durk Durksz liet bijvoorbeeld weten zich zorgen te maken of de woningbouw, toch één van de (financiële) dragers onders het plan, wel realistisch is en hoopt op een stevige onderbouwing van de woningbouwbehoefte in Sint Nicolaasga. 

Hier de reacties van de verschillende betrokken wethouders: 

Frans Veltman (contactwethouder voor Sint Nicolaasga):
,,It masterplan komt hiel logysk oer en dêr sprek ik myn wardearing foar út. Ik bin bliid mei it realisme dat der útsprekt. Dit is foar ús in moai startpunt en in goede basis om nei de takomst fan Sint Nyk te sjen. Fansels mei alle betingsten, mar hjir kinne we fjierder mei.

Durk Durksz (wethouder met onder andere de portefeuille openbare ruimte en gemeentelijke gebouwen):
,,It ynteressante fyn ik de yntegrale blik. Sa witte we dat de Fûgeldobbe in probleem hat. Fanút it eagpunt fan feiligens moat dêr wat barre. Soarchpunt fyn ik wol de wenningferkeap, want dy sil it plan foar in grut diel drage moatte. Utdaging is om dat yn de fjierdere útwurking goed te ûnderbouwen.”

Janny Schouwerwou (wethouder met onder andere de onderwijsportefeuille): 
,,Dit is een heel mooi integraal plan. Op korte termijn hebben wij een gesprek met de scholen over de huisvesting en deze uitgangspunten nemen we mee. De portefeuille sport heb ik inmiddels overgedragen, maar in de vorige periode hebben we regelmatig over Renado gesproken. De accommodatie is een erkend knelpunt en ook de sporthal is op een bepaald moment aan vervanging toe. Sterk aan dit plan is ook dat er gekeken wordt naar voorzieningen voor de hele regio. Voor Renado hoop ik echt dat het binnen nu en vijf jaar kan gebeuren.”

Lees ook: Achtergrond: ,,Yntegrale fyzje is kreft Masterplan"



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!