Menu

170907 Oud papier OpeningAlle commotie over het ophalen van oud papier in Sint Nicolaasga is voor basisschool It Klimmerblêd een inspiratie voor de praalwagen geweest. Daar waar de scholen - verenigd in de stichting SJAK - voorheen de kar trokken, is sinds januari de gemeente aan zet. 

De scholen besloten toen, na maanden van overleggen, te stoppen met het ophalen van oud papier. Ze wilden de risico's van het nieuwe gemeentelijke beleid niet nemen. Dit was een flinke tegenvaller, niet alleen vanwege de inkomsten voor de scholen, maar ook vanwege het feit dat SJAK al ruim twintig jaar het oud papier voor de inwoners van Sint Nyk verzameld. 

It Klimmerblêd koestert geen wrok, maar geeft met de wagen 'Papier Hier' wel een signaal af. Helemaal als donderdagavond ook de vertegenwoordigers van de gemeente langs de route staan. De perfecte remake van het gemeentehuis en de kinderen die daar achter de muur als ambtenaren met bak koffie en van achter het bureau het beleid bepalen. Aan duidelijkheid laat dit niets aan duidelijkheid over. In het programmaboekje leggen de bouwers toch nog het hoe en waarom uit. 'Na alle commotie rondom het ophalen van oud papier, hebben we nu met Holle Bolle Gijs alle plezier. En maar rapen, en maar rapen... en nog kan Gijs van de honger niet slapen.' 

Lees ook:
Ambtenaren halen zelf oud papier op
Abrupt einde 'oud papier' Sint Nyk

170907 Oud papier containers

170907 Oud papierBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!