Menu

zoeken

220811 SIntNyk Ulesprong nieuwe uitbaatster Inge PostmaHet dagrecreatieterrein De Ulesprong aan de Tsjûkemar bij Sint Nicolaasga heeft een nieuwe beheerder. De 43-jarige Inge Postma uit Joure volgt Wobbe en Jellie Nieborg uit Sintjohannesga op. Het echtpaar beheerde het dagrecreatieterrein sinds de zomer van 2019. De Jouster onderneemster, die sinds vorig jaar met een eigen foodtruck pad ging, zegt er zin in te hebben.

 Inge Postma kwam in haar jeugd al met haar ouders op De Ulesprong. ,,De auto’s stonden toen tot over het viaduct, zo druk was het er.’’ Ze werd door een vriendin getipt; die had de oproep van de gemeente De Fryske Marren gezien.

Plannen voor De Ulesprong heeft de nieuwe uitbaatster volop. “Ik wil een soort bohemian Ibiza-style creëren. Een relaxte en aantrekkelijke plek waar je ’s middags heerlijk met een kop koffie en wat lekkers kunt zitten of waar je kunt wegdromen in één van de hangmatten.” Naast een traditioneel patatje kunnen bezoekers er straks ook terecht voor een tosti, panini, broodje hotdog en later ook voor een pastasalade. ,,Dit jaar heeft het geen haast. Na de zomer ga ik bekijken wat er echt moet worden aangepast.“ Op de kiosk komt een nieuw puntdak. Wellicht komen er ook speeltoestellen voor de kinderen.

De komst van een nieuwe beheerder komt na een aantal jaren van moeizame samenwerking tussen de gemeente en het beheerdersechtpaar Jellie en Wobbe Nieborg. De gemeente kwam als eigenaresse verschillende beloftes niet na, aldus de Nieborgs. Met het Beachrockersfestival in aantocht gooide het ondernemersechtpaar de handdoek in de ring.

Lees ook: Uitbaters De Ulesprong stoppen

Foto: Inge PostmaHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!