Menu

170413 Buurt au pair Sint NicolaasgaSINT NICOLAASGA - De experimenten met de buddy's, die helpen om het sociale netwerk van ouderen te vergroten, blijken aan te slaan. Zorg au pairs en studenten gingen bij zorggroep Hof en Hiem aan de slag om eenzame ouderen op te zoeken en met elkaar in contact te brengen. De organisatie 'Sociaal Goud' wil nu ook in andere gemeenten actief worden.

De oorsprong van het project ligt in Sint Nicolaasga. Sociaal Goud is een samenwerking van Miks welzijn, Hof en Hiem Thuiszorg en NHL Hogeschool. Zij experimenteren met nieuwe bronnen van sociale ondersteuning. ,,Mensen hebben mensen nodig”, is de overtuiging van Harrie Dijkstra, manager Hof en Hiem Thuiszorg en voorzitter van de stuurgroep Sociaal Goud. ,,Ergens bij horen en iets voor elkaar betekenen bepalen sterk ons gevoel van zingeving en geluk. Helaas is het sociaal kapitaal tussen mensen zeer ongelijk verdeeld."

,,Wij zijn nu op zoek naar ouderen en buddy’s, die het zinvol en leuk vinden om vier uur per week samen te komen en activiteiten te ondernemen”, vertelt projectleider Marleen Suurmeijer. ,,Het gaat bijvoorbeeld om het doen van uitstapjes, samen koken, samen eten, boodschappen doen, een spelletje spelen of een wandeling maken. Kortom, wat actie en gezelligheid, met als doel het opbouwen van de vrienden- en kennissenkring."

(Foto: Hof en Hiem)

Lees ook: 
Proef met buddy's ouderen
Studente woont bij oudere inHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!