Menu

zoeken

170413 Buurt au pair Sint NicolaasgaSINT NICOLAASGA - Een studente van de NHL Hogeschool woont momenteel tijdelijk bij een oudere uit Sint Nicolaasga in. Het experiment met de zogenoemde buurt-au pair wordt vanuit de organisatie Sociaal Goud geïnitieerd.

De studente ondersteunt de oudere en ook senoiren uit de buurt in het uitbreiden van het sociale netwerk. Met regelmaat gaan ze samen op pad en doen gezamenlijk activiteiten.

Hof en Hiem Thuiszorg, Miks welzijn en de NHL Hogeschool hebben eind vorig jaar Sociaal Goud opgericht. Een organisatie doet experimenten met studenten van verschillende opleidingen en laat ze ervaring opdoen met innovatieve vormen van sociale ondersteuning. Zo gingen er eerder al leerlingen van het Friesland College en de NHL een dagdeel per week als buddy aan de slag. 

Volgens projectleider Marleen Suurmeijer zijn nieuwe bronnen van sociale ondersteuning hard nodig, omdat de samenleving vergrijst. ,,De zoektocht is niet simpel, wel absoluut alle moeite waard. Als een experiment slaagt dan willen we dat verder uitbouwen en als het kan bedrijfsmatig oppakken, bijvoorbeeld als startup. We hebben behoefte aan nieuwsgierige en ondernemende studenten." 

(Foto: Hof en Hiem)

Lees ook: Proef met buddy's ouderen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!