Menu

zoeken

Sicko JaapJelleLANGWEER - Jaap Jelle Feenstra uit Langweer is tot nieuwe voorzitter van de IFKS gekozen. Feenstra volgt Sicko Heldoorn op, die de functie acht jaar vervulde. De nieuwe voorzitter is vereerd door de steun van de leden: ,,Ik bin tige grutsk en fereare mei dizze beneaming.”

Jaap Jelle Feenstra is geen onbekende in de IFKS. Hij was dertien jaar bemanningslid op het skûtsje Ulbe Zwaga van skipper Kees Hermsen. Feenstra hoopt op meer aandacht voor de IFKS. Zo is het bestuur in gesprek met Omrop Fryslân over de berichtgeving van de zeilwedstrijden. Feenstra wil daarnaast IFKS-wedstrijden binden aan een vergunning in gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân. ,,De IFKS hat goud yn de hannen, mei in yndrukwekkende skiednis en ljochte takomst. In protte minsken oan de wâl en op it wetter kinne der folslein fan genietsje.”

In het dagelijks leven is Feenstra trekker van het walstroom-programma van de Nederlandse zeehavens en als Ambassadeur van het Havennetwerk Fryslân verzorgt hij de contacten met het Provinciehuis en Den Haag. Daarvoor was hij twaalf jaar lid van de Tweede Kamer (PvdA) en deed hij twintig jaar Public Affairs Officer bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Lees ook: Langweerder kandidaat voorzitter IFKS

(Foto: Irma Lok/IFKS)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!