Menu

zoeken

Kombord LangweerLANGWEER - Jaap Jelle Feenstra uit Langweer is kandidaat voorzitter van de IFKS. Feenstra volgt in december de huidige voorzitter Sicko Heldoorn op.

Jaap Jelle Feenstra is geboren in Leeuwarden en was tussen 1988 en 2002 twaalf jaar lid van de Tweede Kamer (PvdA). Na zijn Kamerlidmaatschap was hij twintig jaar de Public Affairs Officer van het Havenbedrijf Rotterdam en verzorgde de haven-lobby richting Kabinet, Kamer en de Haagse ministeries.

De kandidaat voorzitter heeft een ruime ervaring als bestuurder en voorzitter, onder andere bij de Waddenvereniging en de Fietsersbond en in de Nederlandse zeehavens en binnenhavens. Jaap Jelle Feenstra is nu verantwoordelijk voor het walstroom-programma van de Nederlandse zeehavens en de lobbycontacten naar de provincie en Den Haag van het Havennetwerk Fryslân. Feenstra woont in Den Haag en in Langweer.

De affiniteit met de IFKS is groot. Feenstra was dertien jaar bemanningslid op het skûtsje Ulbe Zwaga, maar werd op een brancard van boord werd gedragen. Tegenwoordig gaat hij met een teflonplaatje onder het oog en drie schroeven in het hoofd door het leven.

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!