Menu

zoeken

Heerenveen - Mark Tuitert is zondag in Heerenveen Voor het eerst Europees kampioen schaatsen allround geworden.                                          SINT NICOLAASGA - Marrit Fledderus uit Sint Nicolaasga heeft twee keer het goud gepakt op de Worldcups voor junioren in Minsk (Wit-Rusland). De langebaanschaatster reed op de 500 meter een tijd van 38,98 seconden. Op de 1000 meter kwam ze na 1.19,14 minuten over de finish. Dankzij haar overwinningen won Fledderus op beide afstanden tevens de beker voor het eindklassement.

Myrthe de Boer uit Scharsterbrug kwam ook in actie. Zij eindigde op de 1000 meter als zevende. Op de ploegenachtervolging won ze met de Nederlandse vrouwen wel het goud. Samen met Robin Groot en Merel Conijn, was de ploeg ruim drie seconden sneller dan de nummer twee Rusland en stelden het klassement veilig.

Fledderus en De Boer komen vrijdag weer in actie. Dan begint de WK voor junioren in Polen.

Lees ook: Marrit en Myrthe naar WK junioren

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!