Menu

zoeken

Schaatsen Thialf vervaagde schaatsers met hoezen op boarding 15122252SINT NICOLAASGA - Marrit Fledderus (18) uit Sint Nicolaasga en Myrthe de Boer (17) uit Scharsterbrug vertegenwoordigen Nederland op de wereldkampioenschappen junioren in het Poolse Tomaszow Mazowiecki. De langebaanschaatssters komen van 21 tot en met 23 februari in actie.

Marrit Fledderus stond vier keer individueel op het podium bij de afgelopen Junior World Cups. Jeugd Olympisch kampioene Myrthe de Boer behaalde vorige maand het goud op de 1.500 meter in het Zwitserse Lausanne.

De Nederlandse delegatie nam vorig jaar vijftien medailles naar huis, waarvan zes gouden medailles, vijf keer zilver en vier bronzen onderscheidingen. Ploeggenote Femke Kok gaat haar allroundtitel verdedigen. De Nederlandse selectie bestaat verder uit Robin Groot, Merel Conijn, Jerle Gerrits, Yves Vergeer, Stefan Westenbroek, Jordy van Workum en Kai in ’t Veld.

Bondscoach Jetske Wiersma en tweede coach Wouter van der Ploeg van RTC Noord gaan met de ploeg mee. 

 

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!