Menu

180624 GroenLevenCup NieuwehorneNIEUWEHORNE - VVI moest zaterdag in de halve finale van de GroenLeven Cup op het sportpark van Udiros in Nieuwehorne na penalty's het hoofd buigen voor Oerterp. Uiteindelijk ging SV De Griffioen uit Oosterwolde er met de toernooiwinst en dus de oefenwedstrijd tegen de profs van SC Heerenveen vandoor. 

VVI bereikte de finale door in de poulefase alle wedstrijden te winnen. Er werd gewonnen van Udiros (2-0), vv Drachten (1-0) en Heeg (1-0). In de kwartfinale werd tegen Heerenveense Boys gelijk gespeeld, waarna de penaltyreeks met 4-2 werd gewonnen. 

Renado uit Sint Nicolaasga ging in kwartfinale met 0-3 ten onder tegen de latere winnaar De Griffioen. In de poulefase werd eerst met 3-1 gewonnen van DWP, waarna in de tweede wedstrijd met 2-3 van ONT werd verloren. Daarna werd er nog gewonnen van Harkema Opeinde (3-1) en Delfstrahuizen (2-1). 

De GroenLeven Cup is een initiatief van Udiros, hoofdsponsor GroenLeven en SC Heerenveen. De profclub wil meer binding met amateurclubs in de regio. Het zeven-tegen-zeven-toernooi is een toetje aan het einde van het voetbalseizoen voor twintig amateurteams uit de tweede tot en met de vijfde klasse. De winnaar mag SC Heerenveen ontvangen tijdens een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. De organisatie van de GroenLeven Cup, die dit jaar voor de tweede keer is georganiseerd, wordt opgepakt door de leden van de voetbalclub uit Nieuwehorne.

Lees ook: VVI en Renado in GroenLeven Cup

(Foto: GroenLeven Cup - Ynse Pier Rienstra)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!