Menu

170810 Skutsjesilen Langweer soloLANGWEER - De Stichting Skûtsjes Doniawerstal heeft spijt over de manier waarop het Langweerder skûtsje het kampioenschap heeft verlaten. In een verklaring laat zij weten 'handelend vanuit emotie voor een onjuiste vorm heeft gekozen'. Schipper Jaap Zwaga en zijn mannen zullen de competitie niet afmaken. Voor de komende drie wedstrijden wordt het skûtsje bij de wedstrijdcommissies afgemeld.

Langweer ondervindt veel nadeel van de geldende zeilformule. Een competitieve deelname is hierdoor niet mogelijk, vinden schipper, bemanning en het skûtsjebestuur. Tot ieders verbazing verliet het skûtsje zaterdag tijdens de wedstrijd bij Stavoren de wedstrijd, om een statement te maken over het ongenoegen. Dit deed nogal wat wenkbrauwen fronzen. In een gesprek met de SKS-commissie is de kou uit de lucht gehaald.

'Stichting Skûtsjes Doniawerstal beseft dat deze strijd niet in de wedstrijdreeks moet worden gevoerd maar in de algemene ledenvergadering van de SKS. Schipper, bemanning en commissie hebben echter nooit de intentie gehad de SKS moedwillig te beschadigen en betreuren het dan ook dat dit binnen de SKS wel zo wordt ervaren.'

Na het kampioenschap zal er een vervolggesprek plaatsvinden. 

Lees ook: Langweer verlaat skûtsjevloot

(Archieffoto: De Zakenman)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!