Menu

zoeken

08080651 Zeilen SneekweekSNEEK - Jeanet Engelsma en Siet Klimp uit Langweer hebben nog steeds uitzicht op een gouden medaille in de categorie Flits C tijdens de Sneekweek. Het duo heeft een punt achterstand op de koplopers uit Anna Paulowna. Dorpsgenoten Hylke Engelsma en Jellie Wissels hebben door een te snelle start hun glazen ingegooid.

Engelsma en Klimp pakten zowel op zaterdag als zondag een eerste plek. Maandag en dinsdag ging het iets minder voortvarend. Een vierde en een vijfde stek bieden echter nog een uitstekend uitgangspositie voor het slot in de Sneekweek. In dezelfde klasse blijven Ayanna en Djamilla Troelstra uit Oldeouwer een constante middenmotor en staan na vier wedstrijden achtste.

Door een te vroege start op maandag zijn Hylke Engelsma en Jellie Wissels uit Langweer hun goede positie in het klassement in de Schakel-klasse kwijtgeraakt. Na een eerste en tweede plek in het weekend en een derde plek op dinsdag kwamen er door de start 35 strafpunten bij en is de achterstand met koplopers Ronald Damen en Hans Hofstra onoverbrugbaar geworden. Het Langweerder duo staat vijfde.

Timo Engelsma en Bente Jitske Wissels staan in dezelfde klasse twaalfde. Waar de Langweerders zesde en zevende zijn geworden, eindigden ze op maandag 23 ste en dinsdag 21 ste. Ysbrand de Lange en Stef Gijselares uit Sint Nyk schreven na een 16 e en 23 ste plaats, een 24 ste en 23 ste stek bij.

In de Valk-klasse behouden Johan Troelstra en Niels van Breederode uit Oldeouwer hun stevige plek in de middenmoot. Na vier wedstrijden staan zij zeventiende.

Lees ook: Langweerders dicteren Sneekweek

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!