Menu

zoeken

170807 Sneekweek vlootschouwSNEEK – Het duo Hylke Engelsma-Jellie Wissels uit Langweer staat na het eerste weekend bij de Sneekweek op een gedeelde eerste plaats in de Schakel-klasse. Janet Engelsma en Siet Kimp uit hetzelfde dorp heersen in de Flits C.

De openingswedstrijd van zaterdag in de Schakel-klasse werd meteen door Engelsma-Wissels gewonnen. Zondag viel die eer ten deel aan de nummer twee van zaterdag Erwin de Vries en Annemiek Abma uit Sneek. Timo Engelsma en Bente Jitske Wissels uit Langweer staan in dezelfde klasse op een zesde plaats. Zij werden op zaterdag zesde en zondag zevende. Ysbrand de Lange en Stef Gijselares uit Sint Nicolaasga vinden we terug op een twintigste stek, na een 16e en 23e plaats.

Janet Engelsma en Siet Kimp uit Langweer zijn tot dusver heer en meester in de Flits C. Beide wedstrijden werden gewonnen. Omdat er achter hun rug veel wisselingen zijn in posities heeft het duo nu al een flinke voorsprong in het klassement. De nummer twee heeft namelijk al zes punten meer verzameld. In dezelfde klasse zeilen Ayanna en Djamilla Troelstra uit Oldeouwer zeer constant met een vijfde en een zevende plek. Zij staan hierdoor na twee wedstrijden zevende.

Johan Troelstra en Niels van Breederode uit Oldeouwer vechten in de Valk-klasse vooral om een plekje in de middenmoot. Het duo staat zeventiende na een twintigste en een zestiende plaats. Hero Mulder uit Langweer heeft het afgelopen weekend in de Laser Master niet deelgenomen en heeft daarom al vijftig punten verzameld.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!