Menu

zoeken

themaavondSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren, woningcorporaties Accolade en Dynhus en huurdersorganisaties zijn met een campagne over geldzorgen gestart. Mensen die zelf schulden hebben (gehad) en hiervoor hulp hebben gezocht, vertellen over hun aanpak. De ervaringsdeskundigen roepen op om bij geldzorgen op tijd in actie te komen.

Om schulden te voorkomen is het voor gemeente en woningcorporaties van belang dat mensen tijdig aan de bel trekken. Door ervaringsdeskundigen Joey, Claudia, Gonny en Wiebe hun eigen verhaal te laten vertellen, willen de organisaties dat mensen met geldzorgen of schulden in actie komen en contact opnemen met instanties die hulp kunnen bieden.

De ervaringsdeskundigen vertellen over hun problemen en hoe ze geholpen werden. Zij zijn letterlijk het gezicht van de campagne en delen hun verhalen in filmpjes, interviews, op flyers en posters. Omdat mensen zich vaak schamen voor schulden, durven ze geen hulp te vragen. Des te moediger is het dat deze mensen wilden meewerken aan de campagne, melden de organisaties. De problemen die ze hadden waren ingrijpend en de hulp die ze kregen erg waardevol. Ze durfden over hun schaamte heen te stappen om mensen in vergelijkbare situaties te kunnen helpen.

Lees en bekijk de verhalen via https://www.accolade.nl/geldzorgen.html

(Foto: Avond over geld- en energiezorgen/archief De Zakenman)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!