Menu

zoeken

themaavondWolwêze Sint Nyk heeft donderdag tientallen mensen tips gegeven om zuiniger met energie en geld om te gaan. Een vijftal sprekers vertelden over hun expertise in Zalencentrum Sint Nyk.

Tijdens de lezing vertelde Joey Jansen hoe hij zijn leven in armoede heeft ervaren en hoe hij hier weer uitgekomen is.

Geart de Jong van het Sociaal Wijkteam wees het publiek op de regelingen en voorzieningen in de gemeente. De Fryske Marren heeft een digitale geldwegwijzer: datgeldtvoormij.nl. Sint Nyksters kunnen de papieren versie bij Sociaal Werk De Kear, het gemeentehuis in Joure of bij de huisartsen ophalen.

Janet Jongsma van Stichting Leergeld vertelde over de middelen voor school en naschoolse activiteiten.

Willemieke Dijkstra van De Fryske Marren legde uit wat het project Tûk Wenjen inhoudt en hoe je energie kunt besparen. De presentatie is terug te vinden op de website van Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga: www.pb-sintnyk.nl/. Daar is ook de presentatie van budgetcoach Arie Heida over energiebesparing terug te vinden.

Neem voor meer informatie contact op met gemeente De Fryske Marren op 14 05 14. Of loop binnen op woensdag tussen 9.30 en 11.30 bij It Trefpunt in Unitas. Hier is altijd iemand van Sociaal Werk De Kear aanwezig.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!