Menu

zoeken

12011655 Vliegtuig sporen condensHet ministerie van infrastructuur en milieu organiseert op woensdag 4 oktober in De Treemter in Balk een informatie-avond over de laagvliegroutes naar Airport Lelystad. In eerste instantie zou de bijeenkomst op 25 september plaatsvinden, maar de zaal bleek niet beschikbaar.

Belangstellenden moeten zich vooraf via een link inschrijven voor de info-avond. Die wordt op een later moment beschikbaar. In totaal worden er acht bijeenkomsten georganiseerd, waarvan zes voor inwoners. De avonden zijn in Dalfsen (maandag 18 september), Steenwijk (woensdag 20 september), Apeldoorn (dinsdag 26 september), Ede (donderdag 27 september) en dus op 4 oktober in Balk. Voor bestuurders zijn er op 14 september in Zwolle en 21 september in Apeldoorn bijeenkomsten. 

Tijdens de voorlichtingsevenementen wordt meer uitgelegd over de beoogde laagvliegroutes voor de uitbreiding van Airport Lelystad. In de plannen maken lijnvluchten uit Engeland in de toekomst boven de Tsjûkemar een knik richting Scheerwolde, waar een wachtgebied is.

Lees ook: Vragen over vliegroutes Lelystad

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!