Menu

zoeken

160323 Torentje onder plasticIDSKENHUIZEN - Na de verbouwing blijft de kerk in Idskenhuizen mogelijk torenloos. Voor de restauratie was een reserve ingebouwd om tegenvallers op te vangen. Dat potje is inmiddels op, waardoor de aanpak van het torentje op losse schroeven staat. 

Het bouwwerk is in november 2015 van de kerk gehesen en ligt sindsdien in opslag onder een stuk plastic bij Houtbewerkingsbedrijf DiJeMaGo in Sint Nicolaasga. Ook de kerkklok wordt daar opgeslagen. Het torentje is door houtrot ernstig aangetast. Voor het herstel zijn veel nieuwe materialen nodig. Bij de dorpsvergadering van Idskenhuizen kwam naar voren dat voor de aanpak een tekort is van circa twintigduizend euro. 

Voorzitter Jan de Jong van de kerkenraad zou het eeuwig zonde vinden als het godshuis na de grondige verbouwing geen toren meer heeft. Ook het stoppen van het luiden van de klok, ziet hij als een verlies voor het dorp. De inwoners van Idskenhuizen wordt door middel van een huis-aan-huis-brief gevraagd om met ideeën en suggesties te komen, zodat het torentje misschien toch behouden kan blijven. 

De verbouwde kerk moet in september weer in gebruik genomen worden. 

Lees ook: Torentje van kerk gehesen

160323 Kerk Idskenhuizen verbouwing

Kerk blijft mogelijk torenloos (Foto: De Zakenman)

160323 Kerkklok Idskenhuizen

Kerkklok in de opslag van een houtverwerkingsbedrijf in Sint Nyk (Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!