Menu

zoeken

151125 Kerk Idskenhuizen Koploos kijkenIDSKENHUIZEN - Het torentje van de kerk in Idskenhuizen is woensdagochtend losgehesen. Bouwbedrijf Bangma uit Sint Nicolaasga is bezig met de grote renovatie van het godshuis. Het torentje wordt in de werkplaats opgeknapt. Ook de klok en de draagconstructie is van de kerk gehesen. 

Vermoedelijk blijft alleen de spits behouden en moet het onderste gedeelte compleet worden vernieuwd. Veel dragende houten onderdelen zijn namelijk dusdanig aangetast door rot dat opknappen niet veel zin heeft, maar dat moet nog worden beoordeeld.

Momenteel is het aangezicht van de kerk, zonder toren en dak, enigszins triest. Het gebouw uit 1844 krijgt echter een complete metamorfose. De houten vloer wordt vervangen door beton met verwarming. Het dak is in zijn geheel gestript. Het hemelgewelf in de kerk komt niet meer terug, waardoor gordingen en spanten in het zicht komen. De grote kerkdeuren aan de voorkant functioneren in de toekomst niet meer als entree, daar wordt een nieuw gebouw aan de zijkant voor gerealiseerd.

De officiële opening van het nieuwe gebouw is tijdens het startweekend medio september 2016.

Lees ook: Fan sletten nei iepen karakter

(Foto's: Persbureau Noordoost)

151125 Kerk Idskenhuizen koploos klok

151125 Kerk Idskenhuizen koploos kraan

151125 Kerk Idskenhuizen koploos voorbereiding

151125 Kerk Idskenhuizen koploos windvaan



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!