Menu

zoeken

151207 Eysinga StateSINT NICOLAASGA - Een meerderheid van de raad heeft dinsdagavond ingestemd met de voorgenomen uitbreiding van Eysinga State in Sint Nicolaasga. Alleen de fracties van de PvdA en de ChristenUnie stemden tegen. Die partijen vonden het niet verantwoord om akkoord te geven, terwijl er nog zaken onduidelijk zijn. 

Frans de Vos van de Vereniging van Eigenaren sprak voorafgaand aan de raadsvergadering in. Hij sprak de zorgen uit over de veiligheid op de Langwarderdyk, de bevaarbaarheid van de Houtfeart en de parkeervoorzieningen. De discussie ging echter over aantallen. ,,Nu al zijn er vijf meer wonigen dan in het structuurplan aangegeven. We hebben het zelf vastgesteld, gefotografeerd en met de gemeente gecommuniceerd. Daarmee zou het totaal aantal woningen straks boven de toegestane 199 komen en voldoet het plan niet meer aan de eisen van de Provincie en de verordening Romte", gaf De Vos aan. Hij besloot zijn betoog met de schade die het plan zou opleveren voor het kleinschalige karakter van het park. ,,Want recreatie komt te voer, maar gaat te paard."

PvdA'er Johan Dijkstra gaf aan dat het voorstel nog niet rijp was voor besluitvorming. ,,Ik denk dat het nog niet klaar is. Ga dit nog eens goed bekijken en neem geen verkeerde beslissingen. Is het niet gewoon verstandig om dit uit te zoeken." Wethouder Frans Veltman kon geen concreet antwoord op de aantallen. ,,Waar die vijf anders gezien zouden worden, kan ik nu niet onderbouwen. De cijfers zijn vastgesteld en zijn volgens Bureau Room op de juiste wijze gedefinieerd. Ik zou niet weten op basis waarvan die anders zouden zijn." 

De overige politieke partijen volgenden de wethouder en gaven aan positief tegenover het plan voor de uitbreiding van maximaal vijftig luxe recreatiewoningen aan de noordzijde en twaalf aan de zuidzijde van Eysinga State te staan. 

Lees ook: Veel vragen plan Eysinga State

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!