Menu

zoeken

07100256 Eysinga StateSINT NICOLAASGA - De politieke partijen hebben woensdagavond tijdens de commissievergadering ruimte veel vragen gesteld over het uitbreidingsplan van recreatieterrein Eysinga State in Sint Nicolaasga. Ook spraken er vier mensen in, die hun visie op de realisatie van 72 nieuwe recreatiewoningen gaven.

De vragen waren vooral gericht op de verkeersbewegingen, de natuurcompensatie, de landschappelijke inpassing van woningen en de communicatie richting de belanghebbenden. Ook werd er ingegaan op de vaarverbinding over de Houtfeart en de verkeersveiligheid op de Langwarderdyk. 

De heer Van Spronsen betoogde dat hij een recreatiewoning op het park heeft vanwege de rust. ,,Sint Nicolaasga wordt bewust aangeduid als 'geen recreatiekern'. Door de uitbreiding is Eysinga State geen kleinschalig park meer." Ook huiseigenaar Hessel Schepen ging hier op in. ,,Laten we elkaar niet voor de gek houden. Het gaat om toestemming voor de bouw van 72 nieuwe woningen. Lucratief voor de ontwikkelaars en ook voor de gemeente met het oog op forensenbelasting, maar van een kwaliteitsverbetering van het bestaande complex is geen sprake. Integendeel. De uitbreiding zal meebrengen dat de verkeersonveiligheid verder toeneemt en dat het varen op de Houtvaart voor hachelijke situaties zal zorgen".

Rudolf Dijkstra van Capacitas Advies uit Joure motiveerde namens initiatiefnemers Van Eysinga en Tadema de wens om uit te breiden. ,,De initiatiefnemers menen dat met dit plan sprake is van een toegevoegde waarde voor het park en dat Eysinga State hiermee voor de jaren die komen kan voldoen aan de vraag uit de markt voor kopers en huurders van recreatiewoningen." Wethouder Frans Veldman stelt dat het plan past binnen het bestemmingsplan en stelt de raad daarom voor om er mee in te stemmen. 

Tijdens de vergadering van dinsdag 15 december neemt de gemeenteraad het besluit. 

Lees ook: Plan Eysinga State stap dichterbij

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!