Menu

zoeken

151215 Buizen zandtransportSCHARSTERBRUG - Eén rijstrook van de Hollandiastraat wordt woensdag afgesloten. Aannemer Gebroeders Van der Lee maakt een sleuf in het wegdek waar de buizen voor het zandtransport tussen de Langwarder Wielen en het nieuwe gronddepot in worden gelegd. Het zand wordt gebruikt voor de fundering van het nieuwe snelwegtracé.

In totaal komt er ongeveer vijf kilometer aan buizen op het gehele traject te liggen. "De bestaande infrastructuur wordt grotendeels gebruikt", legt woordvoerder Yolanda Iedema van gemeente De Fryske Marren uit. Dat betekent dat de pijpleiding voor het grootste gedeelte naast de A7 tussen de afslag Joure-West en de Hollandiastraat naar Scharsterbrug komt te liggen. ,,Deze buizen komen op één punt over de weg, bij de Sauna Joure". 

Het zandtransport komt op gang, zodra de werkzaamheden op de Langwarder Wielen aanvangen. Dit zal in het begin van het nieuwe jaar zijn, de exacte datum is nog niet bekend. Voor de werkzaamheden van woensdag moet het verkeer rekening houden met hinder. De Hollandiastraat is niet afgesloten, maar vanwege het feit dat er maar één rijstrook beschikbaar is, worden er verkeersregelaars ingezet. De werkzaamheden beginnen na de ochtendspits en moeten voor de avonddrukte klaar zijn.

Lees ook: Weinig vragen uitdiepen Wielen

(Foto's: De Zakenman)

151215 Buizen zandtransport variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!