Menu

zoeken

151209 Informatieavond uitleg uitdiepen Langwarder WielenLANGWEER - Veel belangstellenden namen dinsdagavond een kijkje bij de speciale informatieavond over het uitdiepen van de Langwarder Wielen. Provincie Fryslân en aannemer Gebr. Van der Lee gaven in de Drie Zwaantjes in Langweer tekst en uitleg over de werkzaamheden die het komende anderhalf jaar in beslag gaan nemen.

Het meer wordt tot een diepte van 2,30 meter uitgegraven, zodat boten met een diepgang van 1,90 meter probleemloos Langweer kunnen bereiken. De grote hoeveelheden zand en slib, die bij de werkzaamheden vrijkomen, worden gebruikt voor de aanleg van Knooppunt Joure. Via buizen wordt het zand naar een speciaal gronddepot getransporteerd. Uiteindelijk vormt dat de basis voor de lichamen voor het nieuw aan te leggen snelwegtracé bij Knooppunt Joure. Aan het gronddepot wordt momenteel hard gewerkt, ook de buizen liggen klaar voor het vervolg. Het slib blijft achter in een speciaal onderwaterdepot in het meer.

De aannemer werktop de Langwarder Wielen vijftig meter uit de kant. De afstand is nodig om de oevers te beschermen tegen eventuele golfslag. Volgens de sprekers wordt er tijdens de werkzaamheden goed rekening gehouden met de recreatievaart. In de zomermaanden zullen de werkschepen niet in de vaarroute van en naar het dorp liggen. Ook het jaarlijkse Skûtsjesyl-evenement zal geen last ondervinden van de werkzaamheden, werd tijdens de presentatie verteld.

Sluitstuk van de werkzaamheden is ook de realisatie van een pier in de Langwarder Wielen. Ook die zal aannemer Gebroeders Van der Lee realiseren. De belangstellenden luisterden aandachtig naar de verschillende presentaties, waarover uiteindelijk weinig vragen werden gesteld.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook: 
Grond happen voor zanddepot
Info-avond zandwinning Langweer

151209 Informatieavond uitleg uitdiepen Langwarder Wielen drukte 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!