Menu

zoeken

150923 Zerkenvloer kerk LangweerLANGWEER - Voor de opknapbeurt van de verzakte zerkenvloer in de kerk van Langweer heeft gemeente De Fryske Marren een voorlopige subsidie van 11.500 euro beschikbaar gesteld. De totale kosten van het project zijn ruim 320.000 euro.

De kerk heeft te maken met een onderhouds- en restauratieachterstand waar momenteel een flinke inhaalslag mee wordt gemaakt. Zo staat de kerktoren in de steigers en worden voegen hersteld. De kerkvloer is een ander punt dat aandacht vraagt. Op sommige plekken is die tot wel vijftien centimeter verzakt. 

De gehele vloer moet worden verwijderd en op dusdanige manier dat de grafzerken behouden blijven. Ondersteund door betonnen palen moet er een nieuw betonnen middenpad worden gerealiseerd. De vloer onder de banken wordt recht gelegd en de verwarming vervangen. Ondanks de bijdrage van de gemeente, is met name een forse subsidie van de provincie van belang om het werk uit te kunnen voeren. 

Lees ook: Herstel zerkenvloer kost tonnen

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!