Menu

zoeken

240323 SintNyk haven perceel recreatieplan op drijfzand 1000De verkoop van een stuk landbouwgrond naast de haven in Sint Nicolaasga is door de rechter teruggedraaid. De koper liet zijn oog vallen op een perceel, dat – zo bleek voor hem achteraf - onderdeel uitmaakt van een plan dat op drijfzand is gebaseerd. Hij had in een glanzende brochure van Strategisch Vastgoed (SV) Partners BV in Hilversum en Rotterdam gezien dat er recreatiewoningen zouden worden gebouwd. De rechtbank in Rotterdam maakte korte metten met de transactie en verklaarde het koopcontract nietig.

Reden voor de nietigverklaring is dat onduidelijk is welk stuk grond Strategisch Vastgoed Partners uit Hilversum precies wilde verkopen. De kavel van zo’n duizend vierkante meter werd kadastraal aangeduid, maar niet in detail. Volgens de aspirant-koper zou het om het hele gebied ten oosten, zuiden en westen van Sint Nicolaasga gaan en dat is ,,ontzettend groot’’. De rechter was dat met hem eens.

De kosten van ruim 15.000 euro voor onder andere het terugdraaien van de koopovereenkomst mag Strategisch Vastgoed Partners zelf betalen, oordeelde de rechter. De plannenmakers uit Hilversum wilden de aspirant-koper daarmee opzadelen en stuurden de man een incassobureau op het dak. Het bedrijf Juristu Incasso Juristen B.V. te Schiphol trad tijdens de rechtszaak namens de eisende partij op. SV Partners werd ook veroordeeld tot betaling van de gerechtelijke kosten.

Het plan voor zeventig recreatiewoningen op een perceel bij de jachthaven in Sint Nicolaasga zwerft al jaren rond. Insteek van Strategisch Vastgoed Partners BV is om op voorhand de stukken grond te verkopen. De eigenaar van de grond is niet geïnformeerd. Daar komt bij dat gemeente De Fryske Marren geenszins van plan is om de bestemming van landbouw van de betreffende grond te halen. Watersportvereniging Sint Nicolaaga werkt niet mee aan een toegangsweg of het maken van een doorbraak vanuit de haven naar de vaarweg rondom eventueel te bouwen recreatievilla’s.

Bij de foto:

Het perceel landbouwgrond, waarop zonder overleg met betrokkenen een compleet recreatiepark is ingetekend, ligt ingeklemd tussen de haven en de visvijvers van Outdoor Friesland, achter het bedrijf van Jonkman Sint Nicolaasga..

Foto: Menno Dijkstra



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!