Menu

zoeken

JachthavenGemeente De Fryske Marren waarschuwt aspirant-kopers voor speculatie met landbouwgrond naast de haven in Sint Nicolaasga. ,,We hebben signalen ontvangen dat een onderneming bouwkavels en recreatiewoningen aanbiedt op grond, die niet in eigendom is van dit bedrijf. Deze praktijken doen zich op meer plekken in de gemeente voor.’’

De betrokken projectontwikkelaar is ,,juridisch niet bevoegd om gronden, die niet van haar zijn, te verkopen. Anders dan wordt gesuggereerd, zit op die grond geen bouwrecht. Dat betekent dat er geen woningen op de grond mogen worden gebouwd’’, aldus een waarschuwing op de gemeentelijke website. De gemeente zegt op geen enkele wijze bij de plannen betrokken te zijn.

In het artikel “Villapark Sint Nyk: 'drijfzand'” schreef DeSintNykster.nl eerder al over de praktijken van Strategisch Vastgoed Partners BV in Hilversum. Op vragen van de redactie heeft de projectontwikkelaar niet gereageerd.

Het betreffende perceel landbouwgrond ligt tussen de jachthaven en de visvijvers van het Outdoorpark Sint Nicolaasga.

- Villapark Sint Nyk: 'drijfzand'

- Waarschuwing gemeente: "Let op! Grondspeculatie"

Foto: De Zakenman

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!