Menu

zoeken

231005 SintNyk Jongenskoor Kiev Dzvinochok 1000Vrijwilligers uit Sint Nyk, Idskenhuizen, Tjerkgaast en Langweer is het gelukt om het beroemde jongenskoor Dzvinochok uit Kiev naar Friesland te halen. Op dinsdag 31 oktober 2023 geven ze een concert in de grote Sint Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga. Het koor verblijft van 31 oktober tot 2 november in Idskenhuizen. Op woensdag 1 november worden er in Sint Nyk, Idskenhuizen, Tjerkgaast en Langweer ontmoetingen geregeld van koorleden met dorpsgenoten en Oekraïense vluchtelingen.

Alle Oekraïense vluchtelingen in Nederland hebben gratis toegang tot het concert. Anderen betalen vijf euro. Ook wordt er een collecte gehouden waarvan de opbrengst meegaat met het koor naar Oekraïne. ,,We hopen dat veel Oekraïners komen’’, aldus coördinator Aart Veldhuizen. De predikant uit Langweer organiseert het optreden samen met zijn collega van kerkelijke gemeente Op ‘e Noed (Sint Nyk, Tjerkgaast en Idskenhuizen) en de Sint Nyksters Jan en Jeltsje van der Meer, Douwe en Willy Smit.

Het jongenskoor is opgericht in 1967. Het heeft een enorme reputatie opgebouwd. Het niveau van het koor is hoog en het koor beheerst verschillende genres. Eén van de hoogtepunten uit het verleden was een concert met de Rolling Stones in Wenen.

Samen met de dirigent willen de koorleden hun cultuur onder de aandacht brengen van een groot publiek. Vanwege de oorlog met Rusland is dat belangrijker dan ooit, vinden ze.

Veldhuizen: ,,Het zal een geweldige steun voor dit bijzondere koor zijn als we hen op 31 oktober in een volle kerk kunnen verwelkomen. Dus kom en neem iedereen maar mee.’’

Foto: Jongenskoor Dzvinochok



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!