Menu

zoeken

Pleziervaarders op de Jaansleat ter hoogte van de Janeslootbrug bij Langweer.LANGWEER - Provincie Fryslân start maandag 20 maart met de werkzaamheden aan de brug over de Janesloot bij Langweer. De brug is van 20 maart tot en met 1 april gesloten voor het verkeer.

Aannemer A. Faber uit Bolsward vervangt de aansluitende klinkerverharding door asfalt. Ook pakken ze de taludtrappen aan. De taludtrap aan de noordwestzijde van de brug wordt weggehaald. De overige drie taludtrappen worden opnieuw gesteld zodat het gebied rondom de brug toekomstbestendig is.

Voor fietsers en voetgangers is tussen 07.00 uur en 17.00 uur een overzet (pont) beschikbaar. Buiten de werktijden kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de brug.

De brug is op 27 en 28 maart voor al het verkeer gestremd. Op het beweegbare deel van de brug wordt op die dagen een kunststof slijtlaag aangebracht.

Van 20 maart tot 1 april is ook de brug gestremd voor het vaarverkeer. Het vaarverkeer kan omvaren via de Langweerdervaart. De route wordt met bebording aangegeven. Bij de start van het vaarseizoen wordt de brug weer bediend en kan het vaarverkeer er weer langs.

Ook na deze twee weken voeren we nog werkzaamheden uit, maar dan kan het verkeer (met hier en daar beperkingen) wel langs de brug. Deze afrondende werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Lees ook: Onderhoud Janeslootbrug dit voorjaar

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!