Menu

zoeken

Pleziervaarders op de Jaansleat ter hoogte van de Janeslootbrug bij Langweer.Het wegdek en de taludtrappen van de Janeslootbrug over de Jaansleat bij Langweer worden komend voorjaar aangepakt. De asfaltverharding aan beide zijden wordt vernieuwd, net als de slijtlaag op het brugdek zelf. Ze verkeren in slechte staat. Uitstel van de werkzaamheden is niet verantwoord. Tegelijk worden twee van de vier verzakte taludtrappen aangepakt. De andere twee verdwijnen.

Provincie Fryslân en gemeente De Fryske Marren werken in dit project samen en verdelen ook de geraamde kosten van 92.700 euro. De provincie is eigenaar van de brug, de gemeente onderhoudt het wegdek en de taludtrappen. Afgesproken is dat de gemeentelijke werkzaamheden in het bestek van de provincie worden meegenomen.

Provincie en gemeente werken samen om overlast voor de omgeving en weggebruikers zoveel mogelijk te voorkomen. Met omwonenden en Plaatselijk Belang Langweer wordt nog over de plannen overlegd.

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!