Menu

zoeken

Een vernield verkeersbord is stille getuige van de oudejaarsviering in Akkrum. Met behulp van verschillende stukken illegaal vuurwerk zijn de borden compleet opgeblazen. Waarschijnlijk zijn zware vlinderbommen gebruikt.De schade rond de jaarwisseling in het verspreidingsgebied van De SintNykster.nl is zeer beperkt gebleven. Alleen in Langweer sneuvelde een straatnaambord. Vervanging door een nieuw exemplaar kost zo’n 150 euro.

De schade in de dorpen van de voormalige gemeente Doniawerstal was in de jaren ervoor hoger dan dit jaar. In 2021 knalden vuurwerkliefhebbers een reeks parkeerverbodsborden in Langweer, Sint Nicolaasga en Idskenhuizen kapot. De totale schade bedroeg toen zo’n 1.500 euro. Gemeente De Fryske Marren sprak toen van een rustige jaarwisseling met een totale schadepost van ruim 15.000 euro, net als in 2020. Dat was alweer aanmerkelijk minder dan de schade van 28.000 in 2019. Dit jaar ligt de totale schade in De Fryske Marren op 9.700 euro.

Straatkolken
Pas in de loop van 2023 wordt duidelijk hoe groot de schade werkelijk is. De gemeente is afhankelijk van de meldingen, die gedurende het jaar binnenkomen. Bij de vorige jaarwisseling moesten er 75 straatkolken gerepareerd of vervangen worden. De totale kosten waren ruim 19.000 euro.

Lees ook: 2021: Vuurwerkschade gelijk aan andere jaren 

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!