Menu

zoeken

nieuwjaarsdag 2020 2SINT NICOLAASGA – Inwoners van Idskenhuizen en Sint Nicolaasga konden een tijd lang gratis parkeren zonder kans op een boete en in Langweer waren ze even de weg kwijt. De verboden te parkeren-borden en een straatnaambord zijn tijdens de jaarwisseling met vuurwerk kapot geknald.

In Idskenhuizen, Langweer en Sint Nyk is voor bijna 1400 euro aan schade veroorzaakt. Naast de verboden te parkeren-borden sneuvelden in Idskenhuizen en Sint Nyk een kombord en een prullenbak.

Gemeente De Fryske Marren spreek van een rustige jaarwisseling. Met oud en nieuw is in de hele gemeente voor ruim 15.000 euro aan schade veroorzaakt. Dit is ongeveer hetzelfde aan vorig jaar. In de hele gemeente waren verkeersborden waren een populair doelwit.

Voor het eerst is geen enkele ondergrondse container vernield. Het dichtmaken en weghalen van prullenbakken zijn ook in de kosten meegenomen.

De schade door knalvuurwerk in putten is pas een jaar later bekend, omdat dit in de loop van het jaar wordt ontdekt. Na de jaarwisseling van 2019-2020 zijn 75 straatkolken gerepareerd of vervangen. Dit is minder dan de voorgaande jaarwisseling. De kosten zijn ruim 19.000 euro als gevolg van oud en nieuw 2019-2020.

(Foto: Archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!