Menu

zoeken

Een vrachtwagen met stro van fouragehandelaar E. S. Delger in Drieborg is op de rijksweg A7 bij Heerenveen volledig uitgebrand. De brandweer kon het stro met grote moeite blussen. Alle pakken moesten eerst met een grijper uit elkaar worden getrokken. Het gebluste stro is met containerwagens van Joost Visser BV afgevoerd. Het blussen heeft nog de hele ochtend geduurd. Het verkeer ondervond behoorlijk overlast. Eerst ontstond al een file op de A7. Het omgeleide verkeer kwam daarna ook nog eens vlak voor Heerenveen vast te zitten. LANGWEER – Gemeente De Fryske Marren heeft een aanvraag voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Langweer gekregen.

De kazerne komt op de huidige plek aan de Pontdyk 1 in Langweer. Hier komen straks twee volwaardige stallingsplaatsen voor de tankautospuit en het voertuig voor inzetten op en nabij het water. Het eigen parkeerterrein wordt aangepakt en de brandweerlieden krijgen op het terrein ruimte om te oefenen.

Lees ook: Nieuwe brandweerpost Langweer

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!