Menu

zoeken

07042857 Brandweer auto frontLANGWEER – Langweer krijgt een nieuwe en grotere brandweerkazerne. De plannen zijn woensdag tijdens een bewonersbijeenkomst gepresenteerd.

,,Onze taken zijn de laatste jaren uitgebreid waardoor we uit ons jasje zijn gegroeid”, zegt projectleider Johan Dijkstra van Veiligheidsregio Fryslân.

De nieuwe kazerne komt op de huidige plek in het dorp, aan de Pontdyk in Langweer. Hier komen straks twee volwaardige stallingsplaatsen voor de tankautospuit en het voertuig voor inzetten op en nabij het water. Het eigen parkeerterrein wordt aangepakt en de brandweerlieden krijgen op het terrein ruimte om te oefenen.

Er komen geen wagens bij, maar de nieuwe kazerne geeft wel voldoende ruimte om alle huidige voortuigen binnen te kunnen stallen. Er staan nu een tankautospuitauto, een Oppervlakte reddingsteam- Bus (OVRT) en een personeel/materieel bus. 

Wanneer de bouw van start gaat, is nog niet helemaal duidelijk. De Veiligheidsregio is nog met gemeente De Fryske Marren in gesprek over de laatste details van het plan.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!