Menu

zoeken

ulesprongSINT NICOLAASGA Het dagrecreatieterrein De Ulesprong aan de Tsjûkemar bij SInt Nicolaasga blijft de gemoederen bezig houden. Tijdens de vergadering van Plaatselijk Belang Sint Nyk in het Zalencentrum waren er frustraties te over omdat de beloofde werkgroep nog steeds niet van de grond is gekomen. Ondanks eerdere toezeggingen heeft het bestuur van Plaatselijk Belang zelfs geen uitnodiging van de gemeente ontvangen.

Na een noodkreet in dorpsblad De Zakenman van begin mei zijn inmiddels wel een aantal werkzaamheden verricht. Onder andere het strandje is aangepakt. De grootste gaten in de walbeschoeiing zijn gedicht, al is dit volgens het dorpsbelangbestuur slechts een lapmiddel voor de korte termijn. Over de  gehele lengte is de walbeschoeiing verrot en moet nodig vervangen worden. De gemeente beroept zich echter de plannen van de Club van Aanjagers van De Tsjûkemar, die op de betreffende plek een waterskibaan in gedachten hebben. Van de aanwezigen kwamen felle reacties: ,,Het nog jaren duren'. 'Ik hou de gemeente verantwoordelijk als er iets gebeurt'. 'Het is wachten op een incident”.

De hekwerken zijn volgens de dorpscoördinator besteld. ,,We verwachten levering in week 22 en dan worden ze geplaatst."

Alle lof was er voor uitbaters van De Ulesprong Wobbe en Jellie Nieborg, die het beheer van het terrein hebben en er een kiosk runnen. “Koester deze mensen deze mensen. Zij zijn goud waard voor het terrein", was de reactie van de aanwezigen.

Inmiddels is het struikgewas rondom het elektriciteitshokje gesnoeid. Het probleem hier was het dat de gronden van twee overheden zijn en dat overleg enige tijd op zich liet wachten. Ook is de camerabeveiliging van het terrein inmiddels aangepast.

Lees ook Uitbaters klaar voor de zomer, nu de gemeente nog

(Foto's: De Zakenman)

ulesprong 1ulesprong 3ulesprong 4 ulesprong 5ulesprong 6ulesprong



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!