Menu

zoeken

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATJERKGAAST - Frits de Jong (77) uit Tjerkgaast is overleden. Vakblad Phryso noemt De Jong een icoon in de wereld van de Friese paarden en maakte een ode aan de voorzitter van de Fryske Quadrille.

'Als hengstenhouder, succesvol concoursrijder en bekend als voorzitter van de Fryske Quadrille is hij zijn hele leven lang onlosmakelijk verbonden geweest aan het Friese paard, een paardenman ‘pur sang’ en ambassadeur voor het Friese paard' schrijft het vakblad. Lees het hele verhaal op de site van Phryso.

De oud-veehouder uit Tjerkgaast zet zich al jaren voor de paardensport in. Hij was vele jaren actief als bestuurslid en daarna voorzitter bij rijvereniging De Oorsprong in Sint Nyk. Vanaf 1970 was Frits de Jong actief binnen de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden Stamboek (KPFS). Hij heeft met name een belangrijke rol gespeeld in tijden dat het minder goed ging met het Friese paard.

Lees ook: Frits de Jong koninklijk onderscheiden

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!