Menu

zoeken

01062021 brug spannenburgSPANNENBURG - Voor de brug bij Spannenburg komt voorlopig nog geen oplossing. Rijkswaterstaat heeft te weinig budget om plannen uit te voeren. Er is een landelijk budgettekort op infrastructuur en het demissionaire Kabinet neemt hier geen beslissing meer over.

Rijkswaterstaat zou medio 2021 duidelijkheid over de voorkeursoplossing voor de Friese bruggen Spannenburg, Oude Schouw en Uitwellingerga geven. De beslissing over het voorkeursalternatief wordt nu tot het najaar van 2021 uitgesteld. Rijkswaterstaat verwacht tegen die tijd budget te hebben.

De resultaten van de onderzoeken van de uitgewerkte en onderzochte alternatieven met partners, onder meer provincie Fryslân en de betrokken gemeenten, worden besproken. Als deze afstemming is geweest, gaat Projectteam Verkenning Friese Bruggen met direct omwonenden, vertegenwoordigers van dorpsbelangenorganisaties en bedrijvenverenigingen in gesprek over de voortgang van de MIRT-Verkenning. Rijkswaterstaat verwacht deze gesprekken na de zomervakantieperiode in te kunnen plannen.

De brede omgeving wordt geïnformeerd als het advies klaarligt. Vervolgens kan de minister op basis van het advies naar verwachting in het najaar een besluit nemen.

(Foto: archief De Zakenman)

Lees ook: Verkenning vervanging brug Spannenburg en Dit jaar duidelijkheid over brug Spannenburg



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!