Menu

zoeken

2021 kruispunt HuisterheideSINT NICOLAASGA - Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga heeft de gemeenteraad van De Fryske Marren gevraagd om de bezuiniging op kruispunt Huisterheide te schrappen. Voor de aanpak van het kruispunt was oorspronkelijk 400.000 euro beschikbaar. Nu is dat nog de helft.

Als deze bezuiniging doorgaat, betekent het dat het nog jaren duurt voordat deze gevaarlijke kruising wordt aangepakt, is Plaatselijk Belang van mening. Dagelijks passeren hier vele fietsers en wandelaars waaronder veel ouderen. Ook rijdt er schooljeugd minimaal twee keer per dag over deze gevaarlijke kruising. Daarbij komt er steeds meer bestemmingsverkeer, onder andere door de bouw van de huizen op het Meer van Eysinga en uitbreidingsplannen bij bijvoorbeeld camping Blaauw.

Uit de vragen van de raadsleden bleek dat men onder de indruk was van de argumenten om de verkeerssituatie alsnog aan te pakken.

Lees ook: Aanpak ‘Huisterheide’ blijft beperkt

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!