Menu

zoeken

huisterheide kruispunt 4HUISTERHEIDE – De financiering van de aanpak van het kruispunt Huisterheide-Langwarderdyk in Sint Nicolaasga is lastiger dan gedacht. Gemeente De Fryske Marren begrootte het project in 2017 op 400.000 euro. Nu blijkt dat maar de helft van het geld beschikbaar is.

De aanpak van het gevaarlijke kruispunt tussen Scharsterbrug, Langweer en Sint Nicolaasga heeft vorig jaar zelfs helemaal op de tocht gestaan. Het project is in 2018 ook nog genoemd als mogelijke bezuiniging. Dit is niet gebeurd.

In de kadernota van 2017 is door de gemeente 200.000 euro vrijgemaakt. Via het subsidiefonds Streekwurk zou Provincie Fryslân hetzelfde bedrag bijleggen. Alleen deze zogenaamde cofinanciering bleek lastiger dan gedacht. De beschikbare 200.000 euro is niet voldoende voor een grote herinrichting. De gemeente probeert nu op andere manieren aan subsidies te komen door bijvoorbeeld potjes voor het plaatsen van bushaltes aan te spreken. ,,Het is niet te zeggen dat elke subsidie of cofinanciering ook echt wordt toegekend”, meldt de persvoorlichter van gemeente De Fryske Marren. ,,Dat weten we pas als we een ontwerp hebben en die aanvragen kunnen doen.”

Voormalig wethouder Johannes van der Pal legde in de zomer van 2017 uit wat de plannen voor het kruispunt waren:
(Tekst gaat verder onder de video)

Gemeente De Fryske Marren houdt een informatieavond voordat ze met een ontwerp aan de slag gaat. Medewerkers van de afdelingen verkeer en groen van de gemeente zijn aanwezig voor tekst en uitleg. De informatieavond vindt op 27 november tussen 17.00 uur en 19.30 uur plaats in Zalencentrum Sint Nicolaasga. Suggesties zijn ook online te delen. Dit kan tot en met 1 december via de website van De Fryske Marren: www.defryskemarren.nl.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!