Menu

zoeken

230620 tresvers 8SINT NICOLAASGA – Sjouke en Elske Bouma zijn vanaf 1 maart de nieuwe eigenaren van Café De Hoeke in Sint Nicolaasga.

De naam Tres Vers blijft. Bouma is gehecht aan de naam. Aan De Hoeke verandert de eerste tijd nog weinig. Bouma geeft zichzelf drie jaar de tijd om de nieuwe winkel te openen. Zelf gaan Sjouke en Elske Bouma met de kinderen boven de winkel wonen. ,,Wij gaan eerst de bovenverdieping opknappen”, vertelt Sjouke Bouma, ,,Ons eigen huis wordt verkocht.”

De bakker, slager en groenteboer worden straks op de A-locatie van Sint Nyk gebundeld. Bouma heeft ook plannen voor het terras. ,,De bakker kan hier gebakjes serveren. Dat is ook mooi voor de vele fietsers die door het dorp komen. Die hebben dan weer een rustpunt.” De winkel zelf wordt een derde groter dan nu.

Sjouke Bouma zei het een paar jaar geleden nog tegen een vriend: ‘over een paar jaar staan we daar, op het balkon van De Hoeke’. Dat die droom nu werkelijkheid wordt, vindt hij ‘machtich moai’. De kroeg beneden verdwijnt voorlopig nog niet. ,,Die moeten we nog even benutten met het personeel van Tres Vers. Als dat coronadrama klaar is, dan houden we hier een goed personeelsfeest.”de hoeke 2017

Het pand in het centrum van Sint Nyk kent een rijke historie. Op oude foto’s van begin 1900 staat het café vermeld onder de naam Het Wapen van Nederland. Diverse families hebben in de loop der jaren de zaak gerund. Frans en Akke Homminga werden in 1918 eigenaar onder de naam bondscafé-hotel Het Wapen van Nederland. Later werd het karakteristieke pand bekend onder de naam Het Witte Huis. Dochter Sippie nam het hotel-café-restaurant in 1947 over na haar trouwen met Hennie Kruiper uit Wolvega. Zij verhuurden Het Witte Huis vanaf juni 1973 aan Michiel Galama, die in 1980 failliet ging. Het pand stond vervolgens een aantal jaren leeg, waarna Henk en Regien van der Leest het pand kochten en er de scepter zwaaiden. De laatste uitbaters waren Erik en Lya Boonstra. Zij hebben achttien jaar lang de zaak gerund.  Café De Hoeke sloot op 1 september de deuren.

(Foto's: Archief De Zakenman)

Lees ook:

- Café De Hoeke in de verkoop

- dream giet yn ferfolling

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!