Menu

zoeken

de hoeke 2017SINT NICOLAASGA – Café De Hoeke in Sint Nicolaasga staat sinds kort  in de verkoop.  Het café staat op de site van Berenschot Horeca aangeboden voor € 399.000,-- inclusief inventaris.

In een uitgebreide omschrijving op de site van Muziekcafé De Hoeke stellen de verkopers dat er met de Sint Nykster Merke in het vooruitzicht een aanzienlijke omzet kan worden gehaald.

Het pand in het centrum van Sint Nyk kent een rijke historie. Op oude foto’s van begin 1900 staat het café vermeld onder de naam Het Wapen van Nederland. Diverse families hebben in de loop der jaren de zaak gerund. Frans en Akke Homminga kochten het etablissement in 1918 voor de somma van 11.000 gulden. De naam werd toen bondscafé-hotel Het Wapen van Nederland. Later werd het karakteristieke pand bekend onder de naam Het Witte Huis. Dochter Sippie nam het hotel-café-restaurant in 1947 over na haar trouwen met Hennie Kruiper uit Wolvega. Zij verhuurden Het Witte Huis vanaf juni 1973 aan Michiel Galama, die in 1980 failliet ging. Het pand stond vervolgens een aantal jaren leeg, waarna Henk en Regien van der Leest het pand kochten en er de scepter zwaaiden. De laatste jaren dreven Erik en Lya Boonstra er hun muziekcafé met de naam De Hoeke.

(Foto's De Zakenman  en archief)

 

 

Plein 1908

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!