Menu

zoeken

171027 Basisschool De PaedwizerSINT NICOLAASGA - De twee kinderen die in Sint Nicolaasga met het coronavirus waren besmet, zijn alweer naar school. CBO De Paedwizer heeft de deuren niet hoeven te sluiten.

Overkoepelende scholenorganisatie CBO Meilân in Joure en Heerenveen, waar de school in Sint Nyk onderdeel van is, heeft meer besmettingen in de omgeving van haar scholen gehad. Alle scholen zijn in overleg met GGD Fryslân open gebleven.

Dat het virus met een invalkracht de school binnen is geslopen, kan bestuurder Eric Rietkerk niet bevestigen of ontkrachten. ,,Het zou kunnen, maar het hoeft niet zo te zijn. We weten het niet. Diezelfde leerkracht heeft in de betreffende week ook in Terherne en in Sintjohannesga gewerkt. Daar is niemand van de scholen zelf besmet geraakt.

CBO Meilân in Joure, Heerenveen en Lemmer staat in nauw contact met de GGD. ,,Samen besluiten we wat wijsheid is. De gezondheid van kinderen, ouders en personeel staat altijd voorop. Kinderen spelen volgens de onderzoekers een te verwaarlozen rol in de kans op verspreiding. Van die gegevens gaan wij ook uit.” 

De ventilatie in de scholen is volgens onderzoeksbureau Linthorst op orde en voldoet aan het bouwbesluit. 

Lees ook: Corona op Paedwizer, school blijft open

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!