Menu

zoeken

paedwizerSINT NICOLAASGA – Ondanks dat er vorige week coronabesmettingen zijn geconstateerd, blijft christelijke basisschool De Paedwizer in Sint Nicolaasga open. Na overleg met GGD Fryslân is besloten dat de lessen gewoon door kunnen gaan. ,,We kunnen de veiligheid van onze kinderen en medewerkers waarborgen”, zegt directeur Jill Hom.

De school heeft maatregelen genomen. De ouders zijn vanaf het begin op de hoogte gesteld, zegt Hom. ,,Via het ouderportaal houden wij hen op de hoogte van de situatie. Ouders kunnen via het portaal en ook telefonisch vragen stellen.” De school heeft sinds het begin van de coronacrisis de maatregelen van het RIVM opgevolgd. ,,Het is voor mij belangrijk dat de kinderen geen last hebben’’, aldus de directeur.

Alle scholen in Sint Nicolaasga en Langweer blijven open. Op andere plekken in Friesland hebben basisscholen wel de deuren gesloten. Op De Vuurvlinder in Sneek en Lyts Libben in Berltsum hebben medewerkers het coronavirus opgelopen.

Gemeente De Fryske Marren staat deze week op de tweede plaats waar de meeste coronabesmettingen hebben plaatsgevonden. Met 29 patiënten noemt GGD Fryslân de toename verontrustend.

Lees ook: Aantal coronagevallen DFM stijgt



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!