Menu

zoeken

jumbo corona scherm 1SINT NICOLAASGA - Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga gaat per 1 oktober een uur eerder open. Eigenaar Jan Altenburg geeft daarmee van 7 uur tot 8 uur ouderen en kwetsbaren de gelegenheid om rustig te winkelen. De maatregel moet verdere verspreiding van het coronavirus beperken. 

Volgens Altenburg is het niet te controleren of mensen in deze groep zitten en heeft daarom voor een vervroegde opening gekozen. ,,Mensen kunnen ook op de rustige momenten komen winkelen”, zegt Altenburg, ,,Van 8 uur tot 10 uur, van 13 uur tot 14.30 uur en ’s avonds is het over het algemeen rustig. Vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen. Ik wil graag mensen die niet in de risicogroep zitten, vragen om de rustige momenten te mijden.”

Naast het extra uurtje, gaan vanaf donderdag ook andere maatregelen van kracht. De supermarkt mag maximaal honderd mensen toelaten. Zijn de karretjes op, dan moet de volgende klant wachten tot er een vrij is. De karren worden door de medewerkers ontsmet en uitgedeeld. Klanten kunnen daarnaast de kar en hun handen ontsmetten bij het poortje aan het begin van de winkel. Mandjes zijn even niet beschikbaar.

Supermarkten zijn afgelopen maandag door het kabinet verplicht om een uur voor de risicogroep te reserveren. De maatregel blijft in ieder geval voor drie weken van kracht.

(Foto: in maart is de supermarkt van spatschermen voorzien/archief De Zakenman)

Lees ook: Jumbo schermt medewerkers af



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!