Menu

zoeken

14102256 ambulanceSINT NICOLAASGA - Gemeente De Fryske Marren staat deze week op de tweede plaats waar de meeste coronabesmettingen hebben plaatsgevonden. Met 29 patiënten noemt GGD Fryslân de toename verontrustend. Leeuwarden is koploper met 83 gevallen. Buurgemeente Súdwest-Fryslân telde deze week 18 nieuwe gevallen. In de hele provincie zijn 209 mensen met het coronavirus besmet; vorige week waren dat er 93.

Op scholen duikt het virus op en is de verspreiding binnen de gebouwen beperkt. Dit kan komen doordat scholen er goed op voorbereid zijn, denkt de GGD Fryslân. ,,Tegelijk bevestigt dit het beeld dat jongeren het virus minder snel doorgeven. Zolang er sprake is van een besmetting van enkele leerlingen of een leerkracht adviseren we om de lessen gewoon door te laten gaan.’’

Niet alle scholen nemen dit advies over, waardoor ze klassen soms naar huis sturen of helemaal dichtgaan. De scholen in Sint Nicolaasga en Langweer blijven open. Twee leerlingen van cbs De Paedwizer in Sint Nyk zijn met coronavorus zijn besmet. In overleg met de GGD Fryslân is besloten dat ze voorlopig  thuisblijven.

(Foto: noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!