Menu

zoeken

DONDERDAGMORGEN 2020 24SINT NICOLAASGA - De livestream en Merke Radio van het VVV is een bijzonder goed bezocht. Gemiddeld bezochten een 500 bezoekers de website van het VVV en de reacties waren positief. Ook de reportages uit het dorp zorgden voor hilariteit met reporter Jorie Allergorie.

Klokslag 10 uur begon de livestream vanuit de VVV loods op de Gaastweg. De loods was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een professionele studio. De livestream werd  met muziek en reportages afgewisseld. Elk uur is door bedrijven buurten en instellingen gesponsord. Een wisselend duo deed de presentatie vanuit een “Ouderwets” VVV-hokje. Bijzonder leuk waren de reclameblokken van de sponsors met leuke toepasselijke muziek en teksten. De muziekwagen van de DVO bracht een bezoek aan het VVV en vertrok na een uurtje om enkele Sint Nyksters met een muzikale groet te verrassen. Dat ook Sint Nykster om ûtens de livestream volgden, bleek wel uit een berichtje uit Nieuw-Zeeland waar Rudolf Jellesma de verrichting van minuut tot minuut volgde.

De reportages in het dorp waren heel divers zo was er een bezoek aan Doniahiem waarbij de Sint Nyksters Frans de Winter en Hessel de Ree werd bevraagd over hun merke ervaringen. Ook kreeg Tineke Waterlander bezoek op haar 65ste verjaardag. Jorie Allegorie bracht bij Joke van der Weij de eerste twee bingokaarten voor de bingo die zaterdag op het programma staat.

Ook op sociaal media zijn de reacties positief. Een bijzondere reactie kwam er met de opmerking: “Zie je wel. Ook nu is de lieve heer een Sint Nykster. Hij huilt de gehele dag.” Daarmee aansluitend op voorgaande edities waarbij de optocht op prachtig weer werd getrakteerd.

De Sint Nykster volkszanger Befke verzorgde op het eind van de middag een live-optreden.

De scholen hadden voor deze gelegenheid hun lesprogramma’s aangepast. Zo was er in de Paedwizer driftig gebouwd aan kleine wagens en it Klimmerblêd het in de sporthal heel toepasselijk met onder andere petje ballen en touwtrekken.

De Merke Radio met livestream word vrijdag voorgezet. Ook nu starten de uitzendingen om 10.00 uur waarbij ook dan het VVV zorgt voor een wisselend programma. De uitzending is te volgen op https://www.allegorischeoptocht.nl. Ook op www.desintnykster.nl staat rechtsboven een rechtstreekse link naar het VVV.

Lees ook:

Loods VVV omgetoverd tot studio

Merkeradio van start

Kinderen vermaken zich tijdens merke

Foto reportage merkeradio Sint Nyk

 

donderdagmiddag 2020 9

Alles onder conrtole

donderdagmiddag 2020 3

Grijs en grauw en lege straten op de eerste donderdag van september in Sint Nyk.

donderdagmiddag 2020 12

Sint Nykster volkszanger Befke

donderdagmiddag 2020 34

Touwtrekken bij it Klimmerblêd

donderdagmiddag 2020 74

Optocht dit keer in de school van de Paedwizer

donderdagmiddag 2020 79

DONDERDAGMORGEN 2020 3

VVV voorzitter Christiaan Hoekstra hield het overzicht met  VVVmondkapje

DONDERDAGMORGEN 2020 17

Jorie Allergorie in gesprek met Frans de Winter

donderdagmorgen 2020 35

DVO bracht een bezoekje bij de VVV studio

merke radio 4

De reportagewagen van het VVV compleet met verlichting

 

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!